Soft Skills to achive life success

Soft Skills (Abilitati Interpersonale, People skills) reprezinta competentele comportamentale  ale fiecaruia dintre noi si sunt legate de sentimente, emotii si propriile trairi interioare.

Acestea sunt complementare celor hard skills (competente profesionale) care reprezinta cerintele ocupationale ale locului de munca si care sunt dezvoltate in mod punctual sau gradat la anumite perioade de timp.

In schimb, abilitatile personale se dezvolta pe parcursul intregii vieti, reprezentand un proces continuu si depinzand in mare masura de fiecare dintre noi, daca dorim sau nu sa aducem imbunatatiri modului nostru de a fi, de a ne schimba in mai bine.

Abilitatile interpersonale reprezinta atributele personale care sporesc interactiunile individuale, performanta profesionala si ajuta in dezvoltarea carierei.

Comparativ cu cele hard skills (set de abilitati si cunostinte necesare  pentru a avea perfomanta intr-o anumite activitate) abilitatile soft skills sunt strans legate de abilitatea personala, de a interactiona efectiv cu cei din jur, fiind aplicabile atat in mediul profesional cat si in afara lui.

Lipsa dezvoltarii abilitatilor interpersonale determina o adaptabilitatea scazuta la situatiile de zi cu zi, la relatii nefunctionale, la lipsa increderii de sine, la o imagine de sine scazuta.

Pentru a veni in sprijinul vostru am dezvoltat o serie de cursuri care sa va ajute in propria dezvoltare personala.

Cursuri Wellness Self: