Calea spre cresterea personala

Dedic acest articol unei foarte tinere mame

La un moment dat, toata lumea trece printr-o „noapte intunecata a sufletului”. Este o perioada dificila, cand trecem de la o viata veche, la una noua, fara a avea certitudinea ca lucrurile se vor imbunatati. Pare ca vechiul este indepartat de o mana mai mare decat a noastra, timp in care calcam pe un teren foarte nesigur. Dupa ce vechii prieteni si oameni pe care ne-am bazat si carora le-am acordat incredere, pleaca de langa noi, incepem sa ne simtim ca niste inadaptati, intr-o lume care nu ne intelege. Activitatile si lucrurile care ne alinau candva nu ne mai ajuta sau nu se mai afla la dispozitia noastra, iar uneori ni se pare ca totul este pierdut. In asfle de momente, cautam adanc in noi credinta.

Chiar daca noaptea intunecata este grea si infricosatoare, reprezinta totusi o perioada importanta, necesara evolutiei sufletesti, a spiritului. Trecerea prin noaptea intunecata a sufletului ne arata ca exista o mana nevazuta ce dirijeaza lucrurile din spatele aparentelor. Intunericul este un moment in care vechiul este dat la o parte, pentru a face loc noului. Tot ceea ce dispare este inlocuit cu ceva mai valoros. Pamantul este arat, pentru ca buruienile si radacinile moarte sa fie distruse si sa se faca loc unior noi seminte. Iarna face loc primaverii.

Mesajul care trebuie perceput in urma acestei perioade intunecate este:

„Abandoneaza-te iubirii. Nu incerca sa te opui schimbarilor si nu incerca sa le intelegi. In momentele de agitatie, nu incerca sa te agati de aspectele vechi, ca sa te simti in siguranta; in schimb fa tot ce iti sta in putere ca sa renunti la ceea ce a fost si sa fii deschis catre ceea ce va veni. Cauta partea benefica a schimbarilor. Va veni si clipa cand vei privi inapoi la aceste experiente si vei spune: „Iti multumesc”.

Din cand in cand, viata ne zguduie atat de puternic, cutremurand sau chiar distrugand bazele pe care ni le-am construit. Scopul unor astfel de schimbari este de a ne zgudui atat de tare, incat sa ne indreptam atentia intr-o alta directie. Devenim liberi sa mergem mai departe si sa descoperim o noua viata, intr-o noua lume. Rasturnarile de situatie din scenariul vietii noastre, sunt un dar al iubirii.

Niciodata nu trebuie sa ne injosim, sa ne lasam umiliti, pentru a fi pe placul celorlalti, nu e nevoie sa fim mascariciul altora. In momentul in care prietenii, colegii sau sefii ne cer sa ne incalcam principiile, nu ne permitem sa ne tradam spiritul. Fiecare provocare este o sansa de a alege integritatea. Doar cand nu iti cunosti valoarea poti accepta niste conditii care neaga lumina ce suntem si fericirea pe care o meritam.

Ori de cate ori experimentam suferinta, conflict, impotrivire sau frustrare, Universul ne trimite, de fapt, un mesaj: „Nu asa trebuie sa actionezi. Incearca sa faci si altfel”.

Insa, incapatanati cum suntem, uneori toleram relatii disfunctionale, comportamente urate si abuzive, dependente, situatii de lucru neplacute si nesanatoase emotional, care ne submineaza puterea ori de cate ori le alimentam. Ne auto-convingem ca este nobil din partea noastra sa suportam, permitem mecanismelor de aparare sa intre in actiune, acordam circumstante atenuante oricui,  in afara de noi. Insa facem toate astea in speranta ca ceva se schimba, ca saptamana viitoare va fi altfel.  Si in tot acest timp negam ceea ce ne transmite Universul: „treci mai departe, opreste-te, iesi din mediul nociv”; iar cand nu ascultam ne mai trimite tornade sau uragane care ne destabilizeaza, pana reusim sa ii auzim vocea inteleapta.

Adevarata recompensa pe care ne-o ofera este de a ne respecta pe noi insine suficient de mult, incat sa traim si sa apreciem lumina de la Dumnezeu.

Cand ne opunem mersul lucrurilor, situatiilor, Universul ne face cunoscut acest lucru intr-un mod nu tocmai direct. Experimentam drame, surprize majoere, crize de sanatate, de relatii, schimbari de necontrolat, suferinte fizice si emotionale, oferindu-ne toate acestea pentru a ne atrage atentia. Cand nu suntem constienti de ceea ce se intampla cu adevarat in jurul nostru, intra oameni diversi in viata noastra care prin ceea ce fac, ne trezesc brusc din rutina si ne indreapta spre directia cea buna, pe care o doreste Universul pentru noi. Deobicei acesti oameni nu sunt blanzi sau placuti (decat in aparenta) si provoaca un disconfort destul de mare. Putem evita toate astea daca suntem atenti si ascultam de intuitia cu care am fost inzestrati. Insa cine mai crede in ea? Tocmai pentru ca nu luam in seama „beculetul rosu”, suntem loviti dramatic. De fapt Universul nu pune la cale vatamarea noastra, ci eliberarea, vindecarea noastra si ne arata sa avem incredere in ceea ce intuim.

Reflectati asupra celor de mai sus si cu curaj, imbarcati-va intr-o noua aventura, pe un drum luminat de soare ziua si de stele noaptea si tineti minte ca aceasta aventura depinde doar de cat de indraznet sunteti dispusi sa ganditi. Indrazniti sa ganditi maret si veti ajunge sa aveti rezultate miraculoase, deoarece lumina si iubirea va vor calauzi. Alegeti sa priviti fiecare noua zi prin ochi de copil !

0

Add a Comment