Ce este fericirea?!

Happy-Quotes-and-Sayings-4

Stare de satisfacţie completă, de plenitudine, de plăcere; ceea ce te face mulţumit. Avem cu toţii o percepţie diferită asupra fericiri. Din păcate mulţi mai cred că fericirea stă în posedarea de bunuri materiale, în aparenţa fizică, în senzaţii agreabile, notorietate etc. Alţii cred că un cont bancar bine garnisit şi confortul aferent crează fericire.

   Nu trebuie să negăm aspectul material al vieţii dar trebuie să realizăm că fericirea adevărată constă în primul rând în capacitatea de a te simţi bine cu ceea ce eşti, cu relaţiile umane intime sau profesionale. Provine deci din interiorul nostru. Este o stare de spirit, un sentiment de bine, de a se simţi util, de a simţi că faci diferenţa în viaţă. Nu există nici o senzaţie de gol interior, ne simţim plini de viaţă. Fericirea depinde şi de modul nostru de a percepe viaţa, prin intermediul oamenilor şi evenimentelor. Fericirea este să-ţi deschizi spiritul către alte realităţi, alte percepţii ale vieţii. Astfel, tot ceea ce facem, ce gândim, ce spunem trebuie să fie în deplin acord cu noi înşine, cu modul în care percep noi viaţa.

   În general, o persoană care nu este fericită nu este conştientă de natura sa adevărată, de valoarea sa reală, de fiinţa spirituală care este. Din această cauză o astfel de persoană caută fericirea la exterior, în lumea fizică. A-ţi crea fericirea presupune a alege şi a decide să fii fericit, exersarea LIBERULUI ARBITRU, ştiind că toată lumea are această putere. A-ţi crea fericirea înseamnă, de asemenea, să devii din ce în ce mai conştient de propriile tale nevoi şi dorinţe şi să întreprinzi tot ceea ce este nevoie pentru a le îndeplini. Trebuie să ştim şi că nimeni nu are puterea de a face fericită o persoană, căci nu poate şti ce are nevoie acea persoană să înveţe, să înţeleagă, să experimenteze pe calea ei. Fericirea nu poate fi cumpărată. Trebuie dezvoltată in interiorul nostru. De fapt, este gratuită. De aceea este accesibilă oricui. Fericirea înseamnă să recunoşti şi să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai: sănătate, potenţialul personal, talentul, oamenii din jur, toate aceste bogăţii care fac din noi o fiinţă unică. Trebuie să ne facem bilanţul de viaţă şi să încetăm să ne mai victimizăm, blocaţi în ceea ce ne lipseşte.

Extras cartea “Marele ghid al existenţei” de Lise Bourbeau, Micheline St. Jacques

 

0

Add a Comment