Testul personalitatii altruiste

Testul personalitatii altruiste contine 21 de afirmatii. Alegeti dintre raspunsuri care va descriu cel mai bine comportamentul fata de ceilalti, insa faceti acest lucru fara sa va ganditi prea mult (cititi afirmatia si cotati in functie de ce stiti ca va caracterizeaza si nu cum ati dori sa fiti in relatia cu celalalt).

Intotdeauna – 5  / Cel mai adesea – 4 / Uneori – 3 / Arareori – 2 / Niciodata – 1

  1. Evit sa imi exprim furia
  2. Ii pun pe ceilalti ...
Read More →
0

Despre altruism exagerat – atunci cand a fi bun se transforma in ceva rau

Cu ceva timp in urma am citit aceasta carte ”Cum sa scapi de nevoia de a-i multumi pe ceilalti” – Les Barbanell, al carui subiect este altruismul, mai exact altruism exagerat, patologic ( a face pe plac celor din jur, a oferi chiar si atunci cand nu ti se cere, a fi disponibil in exces pentru cei din jur, a uita de nevoile proprii si a purta in exces masca bunavointei, a intra frecvent in rol de salvator) si m-am ...

Read More →
0

Furia – reactie sanatoasa, in momentul in care ni se face o nedreptate

Furia – reactie sanatoasa, in momentul in care ni se face o nedreptate

Furia reprezinta o etapa normala din cadrul procesului acceptarii a ceva ce se intampla in viata noastra.

Etapele procesului de acceptare a schimbarilor din viata noastra ( mai este intalnit si sub denumirea de trauma pierderii / a doliului):

  1. Negare
  2. Furie
  3. Negociere
  4. Tristete
  5. Acceptare

Toate aceste etape reprezinta emotii naturale si importante pentru fiecare dintre noi si este foarte important sa ne permitem sa le manifestam, pentru a ajunge in final la acceptarea situatiei.

Sa revenim ...

Read More →
0

Curs dezvoltare personala Managing Yourself

Workshop Managing Yourself

Workshopul “Managing Yourself” are ca tema principala dezvoltarea personala, cum sa avem grija fata de noi insine, de ce anume abilitati avem nevoie pentru ca interactiunile noastre sa ne aduca beneficii si cum sa facem fata cu eleganta problemelor dificile cu care ne putem confrunta intamplator sau in mod provocat.

Vom vedea in cadrul workshopului de ce inteligenta emotionala(cum putem sa ne controlam emotiile, de ce este bine sa le recunoastem si sa le acceptam) are o importanta mare ...

Read More →
0